”Baltic Control® Certification har siden 1. januar 2009 haft opgaven med kontrollen ude i de danske svinebesætninger. De går meget seriøst og professionelt til opgaven” siger Asger Kjær Nielsen, kvalitetschef for DANISH i SEGES Videncenter for Svineproduktion. ”Baltic Control® Certification har stor forståelse for og kan navigere i en verden, hvor der er mange aktører bl.a. svineproducenter, slagterier, transportører og organisationer for at nævne nogle”.
Asger Kjær Nielsen refererer her til branche standarden DANISH Produkt Standard - én ud af flere dyrevelfærds certificeringer som vi varetager her hos Baltic Control® Certification. 

En DANISH certificering betyder at alle grise underlægges kontrol fra fødsel til salg hvor også transport og slagtning indgår. Dette sikrer at grisene er opdrættet og transporteret i ”kontrollerede” omgivelser.  

Det sker dog nogle gange, at vores auditorer inden for dyrevelfærd finder afvigelser og forhold, der giver anledning til sanktioner. I værste fald betyder det fjernelse af godkendelse fra SPS-SUS hjemmeside.  

Men heldigvis er der mest positive observationer vores auditorer tager med hjem fra de mere end 3.000 årlige audits ved de dansk svineproducenter. ”Vi har også nogle andre oplevelser hos Baltic Control® Certification, nogle af de lidt mere kuriøse af slagsen” fortæller vores auditor Sofie på Sjælland, der for nylig var ude at foretage audit på en spritny svineproduktion.  ”Her havde man bygget en rampe for at udnytte loftshøjden til smågrisene. Disse kunne således bevæge sig på flere niveauer og søge huler på de nederste etager. Dette betød en udvidelse af deres gangareal og muligheden for større bevægelsesfrihed!

Del siden:

Anja König Lynggaard

+45 91 23 08 55
akl@balticcontrol.com

02.
februar 2023

Baltic Control Group er solgt til den franske koncern Apave Group

Læs mere
01.
november 2022

Baltic Control® Certification flytter firma adressen til Risskov

Læs mere
18.
marts 2022

Baltic Control® Group donerer til Røde Kors og UNICEF

Læs mere
15.
september 2021

Danske juletræs- og pyntegrøntsproducenter kan nu blive Naturbaum certificeret

Læs mere
01.
juli 2021

Nye regler pr. 30/6 2021 kræver verificering af data ved brug af biomasse til el, varme og køling

Læs mere
19.
maj 2021

GRMS er skræddersyet til de specifikke krav, der gælder for kødindustrien.

Læs mere
10.
maj 2021

Rapporten er baseret på data indsamlet af Baltic Control® under 7.800 WelFur vurderingsbesøg.

Læs mere
12.
april 2021

Virksomheder*, der handler med pels fra dyr fanget i den nordamerikanske natur, kan nu blive certificeret i henhold til en ny Wild Fur protokol.

Læs mere
27.
januar 2021

Bliv ZERYA® certificeret og få et bevis på, at dine frugt og grønt produkter er pesticidfrie*.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
07.
maj 2020

forbereder dig og din virksomhed bedst muligt på konverteringen til de nye versioner af ISO 22000:2018 og/eller EFISC-GTP.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere
15.
juli 2015

I den nyeste version af DANISH Produktstandard 2015, version 2, er der lavet en præcisering af reglerne for deltagelse i ordningen.

Læs mere