Global Greenhouse Gas (GHG) emissionsniveauer er i kraftigere stigning end kloden kan klare, derfor er produktionen af og efterspørgsel efter bæredygtig biomasser og biobrændstoffer stigende. Det bevirker, at den fremtidige energiforsyning kan afhænge af bæredygtig produktion af biobrændstoffer.

Til at bevise bæredygtig produktion af biomasser og biobrændstoffer er certificering et effektivt middel til at demonstrere sporbarhed af biobrændstof og biomasse produkter i hele forsyningskæden. ISCC og REDcert standarderne fokuserer på reduktion af drivhusgasser gennem værdikæden, bæredygtig arealanvendelse, land use change, beskyttelse af bl.a. natur og social bæredygtighed for råvareproduktion. Baseret på RED direktivet i EU-direktivet 2009/28 / EF ændret ved direktiv 2015/1513. ISCC og REDcert kræver en minimumbesparelse af drivhusgasemissioner på 60% fra januar 2018. Alle biomasser og færdig brændsel skal overholde bæredygtighedsprincipperne. ISCC EU er en verdensomspændende standard mens REDcert kun kan oppebæres indenfor EU's grænser. 

ISCC PLUS omfatter certificering, der kan dækker alle typer landbrugs- og skovbrugsråvarer, fødevarer, kemiske/tekniske stoffer, biobaserede produkter og andre områder, hvor praktisk anvendelse af biomasse er mulig.

En ISCC og REDcert auditering, kunne som eksempel, gennemgå følgende emner: Dokumentgennemgang af virksomhedens kvalitetsstyringssystem

 1. Organisation, kvalitetsmål, kvalitetskrav, ledelsens evaluering
 2. Personale
 3. Træning
 4. Kvalitetsprocedurer/instrukser
 5. Registreringer
 6. Transport
 7. Interne audits
 8. Registrering af sporbarhed i evt. analysemetoder, laboratoriegodkendelser, vægte, måleinstrumenter, mv.
 9. Gennemgang af modtageprocedurer samt følgesedler
 10. Gennemgang af dokumentation af mængder af produceret hovedprodukt samt bi- og affaldsprodukter/waste & residues
 11. Massebalance og GHG udregninger gennemgåes af trænede GHG eksperter
 12. Gennemgang af leverandører inkl. certifikater og overensstemmelseserklæringer
 13. Leverandørbesøg/audit af leverandører. Baltic Control Certification udfører leverandøraudit indenfor både ISCC og REDcert i ind- og udland

Kontakt os for at høre mere om disse standarder og de forskellige scoops i disse certificeringssystemer. Vi giver gerne et målrettet tilbud, der passer netop til din virksomhed. Kontakt os på telefon 39 39 01 35 eller på mail sustain@balticcontrol.com.

 
Læs mere om ISCC her 

Læs mere om REDcert her

Del siden:
07.
maj 2020

forbereder dig og din virksomhed bedst muligt på konverteringen til de nye versioner af ISO 22000:2018 og/eller EFISC-GTP.

Læs mere
16.
marts 2020

Baltic Control® Certification bakker naturligvis op om myndighedernes tiltag for at begrænse spredning af coronavirus i Danmark. Anvisningerne vil få indvirkning på, hvordan audits, især på dyrevelfærd, kommer til at foregå i de næste uger.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
24.
oktober 2016

Baltic Control® deltager ved Svinekongressen i Herning.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere
15.
juli 2015

I den nyeste version af DANISH Produktstandard 2015, version 2, er der lavet en præcisering af reglerne for deltagelse i ordningen.

Læs mere