Global Greenhouse Gas (GHG) emissionsniveauer er i kraftigere stigning end kloden kan klare, derfor er produktion og efterspørgsel af biomasse og biobrændstoffer stigende. Det bevirker, at den fremtidige energiforsyning vil afhænge af bæredygtig produktion af biobrændstoffer.

For at bevise bæredygtig produktion af biomasser og biobrandstoffer er certificering et effektivt middel til at demonstrere og bevise sporbarhed af biobrændstof og biomasse produkter i hele forsyningskæden. ISCC og REDcert standarderne fokuserer på reduktion af drivhusgasser gennem værdikæden, bæredygtig arealanvendelse, beskyttelse af bl.a. natur og social bæredygtighed for råvareproduktion. Baseret på RED direktivet EU. ISCC og REDcert kræver et minimum drivhusgasemissioner besparelse på 35% (steg til 50% i januar 2017 og til 60% i januar 2018, for anlæg, hvor produktionen startede fra 2017 og fremefter). Råstofproduktion (plantager) skal også overholde bæredygtighedsprincipperne.

ISCC og REDcert auditering, som eksempel, vil gennemgå følgende emner: Dokumentgennemgang af virksomhedens kvalitetsstyringssystem

 1. Organisation, kvalitetsmål, kvalitetskrav, ledelsens evaluering
 2. Personale
 3. Træning
 4. Kvalitetsprocedurer/instrukser
 5. Registreringer
 6. Transport
 7. Interne audits
 8. Registrering af sporbarhed i evt. analysemetoder, laboratoriegodkendelser, vægte, måleinstrumenter mv.
 9. Gennemgang af modtageprocedurer samt følgesedler
 10. Gennemgang af dokumentation af mængder af produceret hovedprodukt samt bi- og affaldsprodukter/waste & residues l. Massebalance og GHG udregninger
 11. Gennemgang af leverandører inkl. certifikater og overensstemmelseserklæringer
 12. Leverandørbesøg/audit af leverandører. Baltic Control Certification udfører leverandøraudit indenfor både ISCC og REDcert

Kontakt os for at høre mere om disse standarder og de forskellige scoops i disse certificeringssystemer. Vi giver gerne et målrettet tilbud, der passer netop til din virksomhed. Kontakt os på telefon 39 39 01 35 eller på mail sustain@balticcontrol.com.

 
Læs mere om ISCC her 

Læs mere om REDcert her

Del siden:
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
24.
oktober 2016

Baltic Control® deltager ved Svinekongressen i Herning.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere
15.
juli 2015

I den nyeste version af DANISH Produktstandard 2015, version 2, er der lavet en præcisering af reglerne for deltagelse i ordningen.

Læs mere