Jørgen Ivar Brus Mikkelsen driver i dag besætningen af Skovkvæg fra Nationalpark Mols Bjerge. Siden 2014 har han været certificeret af Baltic Control® Certification og haft et årligt kontrolbesøg for at sikre at besætningen lever op til certificeringen og de kvalitetskrav, som følger med denne. Det færdige kødprodukt bliver solgt til MENY i Rønde, som forestår salg til private og restauranter. Baggrunden for produktionen var statens ønske om naturpleje af Nationalparken Mols Bjerge.

Det der driver Jørgen Ivar er at komme ud i naturen og opdrætte dyrene i deres naturlige miljø. Et miljø hvor deres fysiologiske og adfærdsmæssige behov kan blive opfyldt. Dette stemmer godt overens med, hvad Jørgen Ivar ser som god dyrevelfærd, nemlig at se dyrene i deres ”rette miljø”. Dyrevelfærd fylder meget i projektet med skovkvæget men Jørgen Ivar tilføjer, at et projekt og dets økonomi også skal hænge sammen.

Jørgen Ivar har altid gået meget op i kvalitetssikring og føler at man som producent har et ansvar for, at forbrugerne kan få dokumentation for, at man køber et kvalitetsprodukt, som lever op til visse standarder. Det er derfor et meget bevidst valg, at han ønskede at få besætningen certificeret. Med en certificering fik han et bevis for, at det han laver og brænder for er kvalitetskontrolleret af en ekstern instans og, at det dermed ikke bare er noget han selv kan stå inde for. Det er derfor et meget bevidst valg at han ønskede at få sin besætning certificeret. De er dermed fælles om at sikre kunderne nogle gode produkter og påtager sig ansvaret for at produkterne er i orden.

Den årlige kontrol, som Baltic Control® Certification udfører ude i besætningen, har Jørgen Ivar gode erfaringer med. Han fremhæver auditorerne som fagligt dygtige, ikke bare en almindelig afkrydningskontrol, men en kontrol med en god dialog og indspark til, hvilke krav der skal være opfyldt. Yderligere nævner han, at Baltic Control® Certification udfører et professionelt og meget troværdigt arbejde. 

Del siden:

Sandra Havbro
Scheme Manager

+45 29 98 31 93
saha@balticcontrol.com

27.
juni 2024

Pr, 1. juli 2024 træder nye bekendtgørelser i kraft, læs mere her

Læs mere
12.
september 2023

Kom forbi og få en snak om produkt- og systemcertificering til Baltic Grain Exchange 2023 i København den 21. september.

Læs mere
02.
februar 2023

Baltic Control Group er solgt til den franske koncern Apave Group

Læs mere
01.
november 2022

Baltic Control® Certification flytter firma adressen til Risskov

Læs mere
18.
marts 2022

Baltic Control® Group donerer til Røde Kors og UNICEF

Læs mere
15.
september 2021

Danske juletræs- og pyntegrøntsproducenter kan nu blive Naturbaum certificeret

Læs mere
01.
juli 2021

Nye regler pr. 30/6 2021 kræver verificering af data ved brug af biomasse til el, varme og køling

Læs mere
10.
maj 2021

Rapporten er baseret på data indsamlet af Baltic Control® under 7.800 WelFur vurderingsbesøg.

Læs mere
12.
april 2021

Virksomheder*, der handler med pels fra dyr fanget i den nordamerikanske natur, kan nu blive certificeret i henhold til en ny Wild Fur protokol.

Læs mere
27.
januar 2021

Bliv ZERYA® certificeret og få et bevis på, at dine frugt og grønt produkter er pesticidfrie*.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere