WelFur bliver dermed det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der får dette blå stempel af EU-Kommissionen.

Det forskningsbaserede system til at vurdere velfærd på mink- og rævefarme WelFur er blevet optaget i EU Kommissionens database for ”Self-Regulation” og ”Co-Regulation” initiativer. Det kræver en omfattende evalueringsproces at blive fremhævet i denne database, hvor WelFur programmet bla. er blevet vurderet på en lang række principper heriblandt deltagelse af interessenter, gennemsigtighed, pålidelighed, gennemførlighed og overholdelse af lovgivning. I EU-Kommissionens database bliver WelFur blandt andet beskrevet som ”et vidensbaseret, praktisk og pålideligt on-farm velfærdsvurderingssystem, der fungerer som et redskab til at overvåge og forbedre dyrevelfærden og med gennemsigtighed kan demonstrere god velfærdsvenlig management”. WelFur er således det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan.

Baltic Control® er stolt af, at være det uafhængige certificeringsorgan, der med sine WelFur assessors siden starten af 2017 har besøgt og vurderet de efterhånden 2.564 minkfarme i Europa, som er tilmeldt WelFur velfærdsprogrammet.

 

’Det har været en fantastisk spændende rejse vi har været på sammen med Instituttet for Husdyrsvidenskab ved Aarhus Universitet. Helt fra de indledende tanker og visioner til nu, hvor næsten alle europæiske minkavlere har tilmeldt sig WelFur, og vores specialtrænede assessor team besøger alle tilmeldte avlere i de tre væsentlige produktionssæsoner og dermed er medvirkende til at sikre velfærden på de europæiske mink- og rævefarme’ siger WelFur ansvarlige hos Baltic Control® Gorm Djurhuus og Stephanie Christiansen samstemmende.   

 

Fra 2020 vil verdens tre auktionshuse: Kopenhagen Fur, Saga Furs og NAFA kun sælge europæiske mink- og ræveskind, som er WelFur-certificeret. Næsten alle europæiske minkavlere har derfor tilmeldt sig WelFur og ved udgangen af 2018, har Baltic Control® således gennemført 6.300 WelFur-vurderinger på 2.564 minkfarme.

Læs mere her: Institut for Husdyrsvidenskab på Aarhus Universitet

 

 

 

 

Del siden:
12.
september 2023

Kom forbi og få en snak om produkt- og systemcertificering til Baltic Grain Exchange 2023 i København den 21. september.

Læs mere
02.
februar 2023

Baltic Control Group er solgt til den franske koncern Apave Group

Læs mere
01.
november 2022

Baltic Control® Certification flytter firma adressen til Risskov

Læs mere
18.
marts 2022

Baltic Control® Group donerer til Røde Kors og UNICEF

Læs mere
15.
september 2021

Danske juletræs- og pyntegrøntsproducenter kan nu blive Naturbaum certificeret

Læs mere
01.
juli 2021

Nye regler pr. 30/6 2021 kræver verificering af data ved brug af biomasse til el, varme og køling

Læs mere
19.
maj 2021

GRMS er skræddersyet til de specifikke krav, der gælder for kødindustrien.

Læs mere
10.
maj 2021

Rapporten er baseret på data indsamlet af Baltic Control® under 7.800 WelFur vurderingsbesøg.

Læs mere
12.
april 2021

Virksomheder*, der handler med pels fra dyr fanget i den nordamerikanske natur, kan nu blive certificeret i henhold til en ny Wild Fur protokol.

Læs mere
27.
januar 2021

Bliv ZERYA® certificeret og få et bevis på, at dine frugt og grønt produkter er pesticidfrie*.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
07.
maj 2020

forbereder dig og din virksomhed bedst muligt på konverteringen til de nye versioner af ISO 22000:2018 og/eller EFISC-GTP.

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere