Kontrakten er indgået mellem Baltic Control®​ og FurEurope og betyder, at potentielt 4.000 mink- og rævefarme er WelFur certificeret i 2020.

FurEurope repræsenterer både mink- og rævefarme samt den øvrige pelsindustri.

Certifikatet WelFur omfatter Baltic Control® assesment med afsæt i det videnskabelige dyrevelfærdsprogram WelFur, hvor 4 principper indgår:

  • God fodring
  • God indhusning
  • God sundhed
  • Hensigtsmæssig adfærd

Inden for en periode på max. 3 år skal alle mink- og rævefarme, der ønsker WelFur certificering vurderes inden for 3 produktionsperioder:

  • Parringsperiode
  • Hvalpesæson
  • Pelsning

Implementeringen af WelFur certificeringen begyndte 1. januar 2017. WelFur certificeret pels er blevet tilbudt de europæiske auktionshuse fra december 2018.

For yderligere informationer om Fur Europe og WelFur, klik her 

Hvis du er interesseret i at opnå WelFur certificering inden for mink- og rævefarme, kan du gøre det ved at tilmelde dig på cert@balticcontrol.com. Har du spørgsmål til WelFur certificeringen er du velkommen til at kontakte os på tlf. +45 86 21 62 11 eller sende en mail til cert@balticcontrol.com.

 

Del siden:
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
24.
oktober 2016

Baltic Control® deltager ved Svinekongressen i Herning.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere
15.
juli 2015

I den nyeste version af DANISH Produktstandard 2015, version 2, er der lavet en præcisering af reglerne for deltagelse i ordningen.

Læs mere