WelFur er et certificeringsprogram inden for dyrevelfærd, som er udviklet af kendte forskere til Fur Europe. Programmet inkluderer mink, ræve og finnraccoons. Fur Europe repræsenterer hele værdikæden i den europæiske pelsbranche deriblandt avlere, fangere, auktionshuse, opkøbere, designhuse, garverier og forhandlere.

Den europæiske pelsbranches dyrevelfærdsprogram WelFur er blevet promoveret af den Europæiske Kommission som værende et selvregulerende og co-regulerende initiativ. For mere information klik her

En kontakt mellem Baltic Control® og Fur Europe sikrer at potentielt 4.000 gårde med mink, ræve og finnraccoons vil blive Welfur certificerede før 2020. Når den indledende certificering er gennemført, vil gårdene modtage et årligt vedligeholdelsesbesøg.

WelFur programmet indebærer vurderingsbesøg foretaget af Baltic Control®s vurderingspersoner og er baseret på fire principper inden for dyrevelfærd:

  • God fodring
  • God indhusning
  • God sundhed
  • Hensigtsmæssig adfærd

Inden for en periode på maksimalt tre år, skal alle avlere, der ønsker at blive WelFur certificerede modtage et vurderingsbesøg i hver af de tre produktionsperioder:

  • Parring
  • Hvalpesæson
  • Pelsning

Implementeringen af WelFur certificeringsprogrammet begyndte den 1. januar 2017. WelFur certificerede skind vil være tilgængelige hos auktionshuse i pelsbranchen fra 2020 sæsonen.

Ønsker du at blive WelFur certificeret eller har du spørgsmål til certificering kan du henvende dig på tlf. +45 39 39 01 35 eller på mail til sal@balticcontrol.com.

Del siden:
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
24.
oktober 2016

Baltic Control® deltager ved Svinekongressen i Herning.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere
15.
juli 2015

I den nyeste version af DANISH Produktstandard 2015, version 2, er der lavet en præcisering af reglerne for deltagelse i ordningen.

Læs mere