Hvad er GLOBALG.A.P. (Good Agriculture Practice)?

GLOBALG.A.P. er et produktions- og kvalitetskoncept, der er udarbejdet i samarbejde mellem europæiske afsætningskæder og producenter for at sikre sporbarhed, fødevaresikkerhed, arbejdsmiljø og kvalitet indenfor de forskellige grene som: frugt og grønt, blomster og prydplanter, formeringsmateriale og kornafgrøder. Desuden er der en gren, der beskæftiger sig med social ansvarlighed (GRASP).

GLOBALG.A.P. certificering er anerkendt verden over og giver danske producenter mulighed for at få deres produkter certificeret, og dermed få adgang til det globale marked – både indenfor landbrug, gartneri, planteskoler og juletræsproduktion.

For at blive certificeret skal jeres virksomhed igennem en audit. En audit er en slags revision, hvor en uafhængig ekstern virksomhed foretager en total gennemgang af systemet. Hos Baltic Control® Certification har vi et team af kvalificerede auditors, der gennemfører disse audits.

GLOBALG.A.P. standarden har fokus på gennemarbejdede, dokumenterede procedurer samt konsekvent registrering af relevante produktionsinput.

Herunder ses eksempler på hvilke emner der bliver gennemgået i løbet af certificeringsprocessen:

 • Dokumentation, egenkontrol og risikovurderinger
 • Areal og dyrkningsbeskrivelse
 • Arbejdsmiljø og velfærd, træning af medarbejderne og hygiejnehåndtering
 • Affaldshåndtering og miljøbeskyttelse
 • Massebalance og sporbarhed
 • Oprindelse af så-, plante- og læggemateriale
 • Markplaner og dyrkningsjournaler
 • Journaler for gødning og vanding
 • Plantebeskyttelsesmidler og restkoncentrationsanalyser
 • Jordforvaltning og substrathåndtering
 • Høst
 • Produkthåndtering, lagring, pakning og vask

Hvad koster det? 
Hos Baltic Control® Certification står vi parat til at give et tilbud, der passer netop til din virksomhed. Du er velkommen til at kontakte os på telefon 39 39 01 35 eller på mail globalgap@balticcontrol.com.

Vi fremsender også gerne standarden – ellers kan den downloades på hjemmesiden for GLOBALG.A.P. klik her.

BCC Certificeringsbestemmelser GLOBALG.A.P. her:

BCC-Certificeringsbestemmelser-GLOBALG.A.P._-Version-7.4_jan2020.pdf

Læs de seneste udgaver af Baltic Control® Certifications GLOBALG.A.P. nyhedsbrev her:

Nyhedsbrev 4. juli 2019

Nyhedsbrev 2. april 2019 

Nyhedsbrev 21. december 2018

Del siden:

Maria Teresa Fresu
GLOBALG.A.P Scheme Manager

mtf@balticcontrol.com

09.
september 2020

Baltic Control® Certification bakker fortsat op om myndighedernes tiltag for at begrænse spredning af coronavirus i Danmark. Anvisningerne ved auditbesøg er ændret en smule, så læs med her.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
07.
maj 2020

forbereder dig og din virksomhed bedst muligt på konverteringen til de nye versioner af ISO 22000:2018 og/eller EFISC-GTP.

Læs mere
16.
marts 2020

Baltic Control® Certification bakker naturligvis op om myndighedernes tiltag for at begrænse spredning af coronavirus i Danmark. Anvisningerne vil få indvirkning på, hvordan audits, især på dyrevelfærd, kommer til at foregå i de næste uger.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
24.
oktober 2016

Baltic Control® deltager ved Svinekongressen i Herning.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere
15.
juli 2015

I den nyeste version af DANISH Produktstandard 2015, version 2, er der lavet en præcisering af reglerne for deltagelse i ordningen.

Læs mere