Hvad er IFS?

IFS er en forkortelse for International Featured Standards, som er en privat standardejer, som udbyder en række internationale standarder med afsæt i sikkerhed og kvalitet på både fødevarer og ikke-fødevarer.

IFS anvendes hovedsagelig af europæiske virksomheder, men er anerkendt i hele verden, da IFS er en GFSI godkendt standard.

Baltic Control® Certification er godkendt til at udføre audits og certificere i henhold til IFS standarderne FOOD, BROKER og LOGISTICS.  

Bemærk: Vi arbejder på at få den endelige akkreditering i hus og så snart den er gået igennem, så vil alle Baltic Control® Certification udstedte IFS certifikater blive erstattet af et nyt akkrediteret certifikat med samme gyldighedsperiode, som det oprindelige certifikat.

 

Som IFS godkendt certificeringsorgan benytter Baltic Control® Certification kun auditorer, der er trænet til specifikt at auditere og certificere kunder inden for netop IFS standard og de scoops der udbydes af os. Hvert år deltager alle vores auditorer i kurser og møder for at holde sig opdateret på nye retningslinjer og krav.

 

Hvorfor blive IFS certificeret?

IFS operer indenfor både fødevare og ikke-fødevare områderne og begge har en ens risikobaseret tilgang, som giver fleksibilitet ved implementeringen af kravene i den pågældende virksomhed.

Med en IFS certificering vil virksomheden øge troværdigheden til produkterne og dermed vil der være mulighed for øget afsætning samt gå i dialog med større kunder og dermed også opnå gode muligheder for øget omsætning.

Med en IFS certificering øges kravene til virksomheden, men disse krav vil i sidste ende kunne forbedre produkterne og sætte processerne i system idet en audit vil afdække og synliggøre fejl, mangler, og netop derigennem hjælpe med at forbedre virksomhedens produkter og processer.

 

Hvordan bliver man IFS certificeret?

For at blive IFS certificeret skal din virksomhed gennemgå en revision, som er en audit, hvor et uafhængigt eksternt certificeringsorgan, som Baltic Control® Certification, udfører en total gennemgang af virksomhedens produktionssystemet. Hos Baltic Control® Certification har vi et team af erfarne og kvalificerede revisorer, som udfører disse audits.

For at forblive IFS certificeret skal virksomheden have udført audit hvert år.

En audit cyklus varer 3 år dvs. én audit pr. år, hvoraf den ene skal være uanmeldt.

 • opstarts/indlednings audit
 • 1. re-certificering
 • 2. re-certificering

Auditsene fokuserer på virksomhedsledelse, processer, kvalitet og fødevaresikkerhed.

Dette gøres ved at gennemgå både dokumentation, og de fysiske rammer.

 

Hvilke IFS standarder tilbydes?

IFS Food

IFS Food Standarden bygger på generelle aspekter af fødevaresikkerhed, kvalitetsledelse samt kvalitetsstyrings systemer:

 • Governance & commitment
 • Food safety and quality management system
 • Resource management
 • Operational processes
 • Measurements, analyses, improvements

 

IFS Broker

IFS Broker standarden er rettet mod handelsagenturer, importører og brokere i forhold til produktkvalitet og sikkerhed. Ved en audit vil følgende punkter indgå:

 • Senior management responsibility
 • Quality and Product Safety Management System
 • Resource management
 • Planning and services process
 • Measurements, analyses and improvements
 • Product defense

 

IFS Logistic

IFS Logistic standarden henvender sig til logistiske tjenester i forhold til produktkvalitet og -sikkerhed. Ved en audit vil følgende punkter indgå:

 • Senior management responsibility
 • Quality and product safety management system
 • Resource management
 • Realisation of the service
 • Measurements, analyses, improvements
 • Food / Product defense

 

Pris

Prisen for en certificering er afhængig af antal scopes, produkter, antal ansatte, størrelsen på virksomheden, beliggenhed, etc. Kontakt os for et skræddersyet tilbud der passer til netop jeres virksomhed.

 

Kontakt os

Hvis I har spørgsmål eller ønsker yderligere information om IFS standarderne, er I meget velkommen til at ringe eller skrive til os på: telefon +45 31 34 61 37 eller mail umb@balticcontrol.com

 

Link til IFS: klik her 

Del siden:
12.
september 2023

Kom forbi og få en snak om produkt- og systemcertificering til Baltic Grain Exchange 2023 i København den 21. september.

Læs mere
02.
februar 2023

Baltic Control Group er solgt til den franske koncern Apave Group

Læs mere
01.
november 2022

Baltic Control® Certification flytter firma adressen til Risskov

Læs mere
18.
marts 2022

Baltic Control® Group donerer til Røde Kors og UNICEF

Læs mere
15.
september 2021

Danske juletræs- og pyntegrøntsproducenter kan nu blive Naturbaum certificeret

Læs mere
01.
juli 2021

Nye regler pr. 30/6 2021 kræver verificering af data ved brug af biomasse til el, varme og køling

Læs mere
19.
maj 2021

GRMS er skræddersyet til de specifikke krav, der gælder for kødindustrien.

Læs mere
10.
maj 2021

Rapporten er baseret på data indsamlet af Baltic Control® under 7.800 WelFur vurderingsbesøg.

Læs mere
12.
april 2021

Virksomheder*, der handler med pels fra dyr fanget i den nordamerikanske natur, kan nu blive certificeret i henhold til en ny Wild Fur protokol.

Læs mere
27.
januar 2021

Bliv ZERYA® certificeret og få et bevis på, at dine frugt og grønt produkter er pesticidfrie*.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
07.
maj 2020

forbereder dig og din virksomhed bedst muligt på konverteringen til de nye versioner af ISO 22000:2018 og/eller EFISC-GTP.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere