Hvad er EFISC-GTP?
EFISC-GTP er en europæisk privat standard for produktion af og handel med sikre råvarer til foder og fødevarer. Standarden har fokus på styring af foder- og fødevaresikkerhed samt styring af kvalitet.

EFISC-GTP standarden sikrer, at råvarer og afgrøder til foder og fødevarer modtages, håndteres, produceres, oplagres, transporteres og handles i overensstemmelse med den stramme EU-lovgivning på området, med fokus på sikre foderstoffer og fødevarer igennem hele kæden. EFISC-GTP dækker også produktion af og handel med råvarer til foderindustrien, som stammer fra hhv. biodiesel- og stivelsesproduktion samt produktion af vegetabilske olier og proteinkager.
 

Hvorfor vælge EFISC-GTP certificering? 
EFISC-GTP giver vejledning til handlere, transportører, lager og producenter af afgrøder i udarbejdelse og implementering af foder- og fødevaresikkerhedssystem i henhold til EU og national lovgivning. Standarden inkluderer krav til kvalitetsstyringssystemet om basisprogrammer, operationelle basisprogrammer og kritiske styringspunkter (HACCP), dokumentation, tilbagetrækning og sporbarhed.

Ved en EFISC-GTP certificering får virksomheden sit kvalitetsstyringssystem gennemgået og får en kvalificeret vurdering af virksomhedens kvalitetsstyringssystem til sikring af foder og fødevare. Risikoen for reklamationer og tilbagetrækning af produkter bliver ligeledes gennemgået. Et effektivt kvalitetsstyringssystem medvirker til at reducere risikoen for fejlproduktion, og dermed introduktion af usikre produkter til foder og fødevarer.
 

Generelle krav i en EFISC-GTP certificering
EFISC-GTP standarden anvender samme principper som den internationale fødevareindustri, herunder kvalitetssikring baseret på Hazard Analysis & Critical Control Points (HACCP), og dertil regler for registreringer, rengøring, uddannelse, træning og m.v. - altså det der i fødevareindustrien kaldes GMP (Good Manufacturing Practice).
 

Sporbarhed 
En vigtig del af standarden er sporbarhed, der sikrer, at alle fejl i kæden kan spores hurtigt og nøjagtigt, så alle berørte produkter kan tilbagekaldes, inden de evt. udgør en risiko for foder- eller fødevaresikkerheden. EFISC-GTP standarden er harmoniseret, så den kan anvendes på linje med GMP+, FAMIQS og QS standarderne.
 

Bliv EFISC-GTP certificeret af Baltic Control® Certification
Baltic Control® Certification kan som akkrediteret certificeringsorgan certificere iht. EFISC-GTP. Vi står klar til at besvare evt. spørgsmål samt udarbejde et tilbud, der passer til netop jeres virksomhed. Kontakt os på telefon + 45 39 39 01 35 eller på mail feed@balticcontrol.com.

Link til EFISC-GTP website: klik her

 

 

Del siden:
12.
september 2023

Kom forbi og få en snak om produkt- og systemcertificering til Baltic Grain Exchange 2023 i København den 21. september.

Læs mere
02.
februar 2023

Baltic Control Group er solgt til den franske koncern Apave Group

Læs mere
01.
november 2022

Baltic Control® Certification flytter firma adressen til Risskov

Læs mere
18.
marts 2022

Baltic Control® Group donerer til Røde Kors og UNICEF

Læs mere
15.
september 2021

Danske juletræs- og pyntegrøntsproducenter kan nu blive Naturbaum certificeret

Læs mere
01.
juli 2021

Nye regler pr. 30/6 2021 kræver verificering af data ved brug af biomasse til el, varme og køling

Læs mere
19.
maj 2021

GRMS er skræddersyet til de specifikke krav, der gælder for kødindustrien.

Læs mere
10.
maj 2021

Rapporten er baseret på data indsamlet af Baltic Control® under 7.800 WelFur vurderingsbesøg.

Læs mere
12.
april 2021

Virksomheder*, der handler med pels fra dyr fanget i den nordamerikanske natur, kan nu blive certificeret i henhold til en ny Wild Fur protokol.

Læs mere
27.
januar 2021

Bliv ZERYA® certificeret og få et bevis på, at dine frugt og grønt produkter er pesticidfrie*.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
07.
maj 2020

forbereder dig og din virksomhed bedst muligt på konverteringen til de nye versioner af ISO 22000:2018 og/eller EFISC-GTP.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
november 2016

Baltic Control® har fået forlænget kontrakt med Danish Crown vedr. auditering af kalve i henhold til velfærdskonceptet Dansk Kalv. Denne kontrakt løber til udgangen af 2020.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
28.
juli 2016

Danish Crown oplever en stigning i efterspørgslen efter velfærdsgrise og opfordrer derfor producenterne til at øge produktionen af UK-grise.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere